1

Hoi mensen,

Ik zou graag mijn ervaringen op Gengo als vertaler Engels -> Nederlands willen delen.

Zo'n 2,5 week geleden kwam ik uit bij Gengo via 'de kracht van het internet', zullen we maar zeggen. Na mijn tests te hebben gehaald, ging ik aan de slag - of nouja, dat was het plan - maar er was zo belachelijk weinig werk, dat mijn hoop om hier een beetje bij te verdienen al snel verdween. 

Toen heb ik een RSS-lezer aan Gengo gekoppeld.

Nu heb ik elke dag zo'n twee-drie jobs te pakken, wat gemiddeld dus neerkomt op zo'n euro per dag. Niet heel bijzonder, maar als je uit gaat van ~30 euro per maand als extraatje, is het best leuk. Vooral als je je beseft hoe weinig tijd je er eigenlijk in steekt.

Eergisteren had ik enorm veel mazzel: Mijn RSS-lezer gaf aan dat er een opdracht die $80,- betaalde beschikbaar was. Ik was er op tijd bij, en na ongeveer twee uur aan de vertaling gewerkt te hebben, heb ik hem afgerond. 

Vandaag mijn eerste betaling van $87,- dollar opgevraagd!

(ik zie zo veel klachten op het Nederlandse forum, dat het misschien ook wel leuk is om een keer iets positiefs te lezen)

10 comments

 • 0
  Avatar
  Alexander

  Hoi Dennis,

  Welkom bij de club!

  In het begin was ik ook teleurgesteld over het geringe aanbod. Zonder RSS-lezer ben je inderdaad nergens. Maar uiteindelijk heb ik in het eerste jaar toch een paar duizend dollar bij elkaar geharkt. Ik moet er wel bij zeggen dat ik de hele dag achter de computer zit, en meestal het werk waar ik mee bezig ben ervoor opzij kan leggen.

  De afgelopen maand heb ik weinig vertaald, maar dat is ook omdat ik mijn RSS-lezer de kleinere opdrachten laat wegfilteren.

 • 0
  Avatar
  Jens

  Ook ik was pessimistisch over het aanbod, totdat ik een opdracht van 139 dollar in de wacht sleepte. (Dank aan Alexander voor de prachtige rmpl tool!)

  Pas wel op, als je een betaling aanvraagt, dan is de betaling gelijk aan het bedrag dat precies 7 dagen geleden op je Gengo-account stond. Aangezien je twee dagen nadat je die opdracht van 80 dollar hebt afgemaakt een betaling aan heb gevraagd, gaat die 80 dollar er niet bij zitten, en moet je wachten tot de volgende datum van uitbetaling om die 80 dollartjes te claimen.

 • 0
  Avatar
  Thomas

  Dat klopt niet helemaal. Als je een payout aangevraagd hebt, zul je het saldo ontvangen dat je op de 3e of de 18e van de maand open hebt staan. 


  https://support.gengo.com/entries/23690872-How-do-I-get-paid-

 • 0
  Avatar
  Jens

  Had het inderdaad gelezen dat het ietwat anders zat, maar vergat het hier ook even te corrigeren. Bedankt!

 • 0
  Avatar
  Esther

  Ik heb nu 3 dagen m'n RSS lezer aan staan en zit vrijwel de hele dag achter m'n laptop. Helaas nog steeds 0 jobs. Hoe kan het dat jij wel 2-3 opdrachten per dag binnenhaalt? Ik heb hem op per minuut verversen staan. Heb ook die rumpelstiltskin open staan, maar daar krijg ik ook niks binnen.

 • 0
  Avatar
  Alexander

  @Esther - Ik denk dat je iets meer geduld moet hebben. In het weekend zijn er haast geen opdrachten, en het doordeweekse aanbod is wisselend. Pas na een maand heb je een beetje het beeld, en zelfs die ene maand hoeft niet representatief te zijn. Het verschilt ook nog per taalpaar en per niveau (Standard/Pro).

 • 0
  Avatar
  Permanently deleted user

  Hallo,

  Volgens mij is een RSS-lezer niet voldoende. Ik kreeg zowat een uur geleden een bericht dat er 2 jobs waren, ik ging onmiddellijk kijken, en de jobs waren al weg. Ik las ergens dat je een tool moet gebruiken (Jens, is dat misschien die rmpl tool waarover jij het hebt?), maar weet niet hoe ik dat doe. Iemand zo ruimhartig om mij hierbij te helpen? Ik zou die persoon uiteraard heel dankbaar zijn.

 • 0
  Avatar
  Alexander

  Dag machteld.sohier,

  Jens (bedankt voor de reclame!) doelt op RumpelstiltskinRSS, te vinden op http://rmpl.nl/. De tool werkt in elke moderne browser.

  Ik ben bezig aan een iOS- en een Android-app met dezelfde functionaliteit. De iOS-versie hoop ik vrij binnenkort uit te brengen, de Android-versie tegen het einde van dit jaar. Zie https://support.gengo.com/entries/63517790-Web-based-dedicated-RSS-reader voor nadere aankondigingen daarover.

 • 0
  Avatar
  Permanently deleted user

  Dag Alexander,

  Bedankt voor je toelichting.

  Groetjes,Machteld

 • 0
  Avatar
  Dennis

  Dit bedoel ik op geen enkele manier vervelend, maar als je denkt dat er iets niet werkt, omdat je simpelweg één keer een opdracht mist met de RSS-lezer, denk ik niet dat je veel plezier zult beleven aan Gengo.

  Feit is, dat je bijna alle opdrachten gaat missen. Dit omdat er weinig werk is, en veel vertalers actief zijn.

Please sign in to leave a comment.