0

Hoi! Ik ben sinds  al even werkzaam via Gengo en ik had een vraagje over belastingaangifte:

Zojuist heb ik via de helpdesk antwoord gekregen over hoeveel het bruto-loon is en hoeveel belasting af wordt gedragen aan de overheid, maar blijkbaar wordt er dus geen belasting afgedragen van je brutoloon en krijg je dus alles uitbetaald. Dit vond ik een beetje raar omdat je wel een 'taxpayer form' en in moest leveren. 

Dit zou dus betekenen dat je bij de belastingaangifte het volledige bedrag in moet vullen wat je verdient? Ik weet dus niet zo goed hoeveel belasting er dan uiteindelijk vanaf gaat als je je loon invult bij de belastingdienst. Heeft iemand hier ervaring mee?

 

Alvast bedankt!

3 comments

 • 0
  Avatar
  Alexander

  De taxpayer form is alleen bedoeld om je relatie tot de Amerikaanse overheid te bepalen. De Amerikanen willen nou eenmaal overal grip op hebben.

  Ik neem aan dat je belastingplichtig bent aan de Nederlandse overheid. In dat geval moet je voor de tarieven op belastingdienst.nl zijn. Vul gewoon al je gegevens in hun aangiftesoftware in, dan krijg je precies te zien hoeveel je moet betalen, ook als je de aangifte niet daadwerkelijk instuurt.

  Ik heb het totaalbedrag van Gengo plus nog wat andere online verdiensten opgegeven bij Box 1, Andere inkomsten, Resultaat uit overig werk.

 • 0
  Avatar
  Rika

  Ik heb net zelf het formulier ingevuld en er van alles over gelezen. Verbaast me toch een beetje wat je zegt, want wat ik ervan heb begrepen is dat, zoals Alexander inderdaad zegt, het is bedoeld om je relatie tot de Amerikaanse overheid te bepalen, maar ook dat de Amerikaanse werkgever standaard 30% belasting van tevoren inhoudt. Zo niet, dan moet je inderdaad in Nederland belasting betalen. Ik heb gelukkig een partner die financieel adviseur is; super handig!

 • 0
  Avatar
  Alexander

  Dat de Amerikaanse werkgever standaard 30% belasting van tevoren inhoudt wist ik niet, maar klinkt wel logisch. Ook de Nederlandse werkgever moet standaard belasting inhouden. Dan heeft de overheid dat alvast binnen. Bij je definitieve aangifte wordt vervolgens rechtgetrokken wat scheef is. Middels de taxpayer form geef je aan dat je niet belastingplichtig bent tegenover de Amerikaanse overheid, dus dat Gengo ook niets namens die overheid hoeft in te houden.

  Helemaal begrijp ik het ook niet, want Gengo is bij mijn weten een Japans bedrijf, dus geen Amerikaanse werkgever. Ik meen te weten dat Gengo bij geen enkele vertaler belasting inhoudt, ook niet als ze in Amerika wonen. Hoe dan ook, ik geef aan de Nederlandse belastingdienst het volledige bedrag op dat ik van Gengo heb ontvangen. Om precies te zijn: het eurobedrag dat Moneybookers ervan heeft gemaakt nadat Gengo de dollars heeft overgeboekt.

Please sign in to leave a comment.