0

Allereerst: Hey! Welkom! Leuk dat je er bent. ^^
Ik heb net 'Eerste twee weken op Gengo' van Dennis gelezen(zeker even doen als je dat nog niet gedaan hebt). Ik wilde er eigenlijk op reageren, maar heb besloten om er maar een apart topic van te maken met een vrij vanzelfsprekende boodschap: Wees actief.

Ongeveer anderhalve maand geleden heb ik Gengo gevonden en daar ben ik ontzettend blij mee! Ik vind het geweldig om met alle vormen van taal bezig te zijn en beschouw mezelf wel een beetje als een taalnerd. Maar ik ben ook een beetje laks.

Vrijwel meteen na de liefdevolle introductie(hoofdzakelijk van mijn kant, Gengo is meer een stille aanbidder) heb ik de Pre-test en de Standaard test NL > EN(UK) gedaan en werden die goedgekeurd. Het lakse stemmetje in m'n hoofd vertelde me dat ik achterover mocht leunen en hier en daar een opdrachtje kon doen. Geld verdienen zonder al te veel inspanning. Maar de opdrachten bleven uit. Dit heeft ruim een maand geduurd - toegegeven, er zijn wat andere zaken geweest die m'n aandacht nodig hadden. 

Een week geleden heb ik besloten dat dit niet 'the way to go about it' is en heb de Pro Test afgelegd. Deze is goedgekeurd en vandaag heb ik meteen een RSS-lezer ingesteld om te zorgen dat mijn kans op werk in ieder geval groter is dan 0. Uiteraard moet het z'n sappige taalvruchten nog afwerpen, maar na het lezen van Dennis zijn ervaringen heb ik goede hoop. 

DUS! Wanneer je aan de slag mag als vertaler, stel direct die RSS-lezer in! Zorg dat je wanneer mogelijk beschikbaar bent en wacht niet totdat de opdrachten vanzelf komen. Als je hulp nodig hebt met wat dan ook, gooi het gewoon op het forum! En natuurlijk heel veel succes met vertalen! ^^

(Ik weet dat het allemaal zeer voor de hand liggend is, maar hopelijk steekt iemand er toch nog iets van op.)

Have an incredible day everyone, I wish you all the very best. <3

5件のコメント

 • 0
  Avatar
  Jens

  Als aanvulling, kijk ook even bij de forums onder het kopje Translator Resources naar de topic "Web based dedicated RSS reader".

  Een ontzettend behulpzame landgenoot genaamd Alexander heeft daar z'n eigen RSS tool, die speciaal voor Gengo is ontwikkeld, beschikbaar gemaakt voor iedereen. Superveel opties, waaronder de optie om elke halve minuut de RSS feed te verversen.

 • 0
  Avatar
  Esther

  En heb je al succes met de RSS reader? Ik heb hem ook aangezet vanmorgen, maar heb tot nu toe 0 jobs binnen gekregen.

 • 0
  Avatar
  Levi

  Allereerst, thanks Jens! Had ik er eigenlijk al bij moeten zetten, maar niet bij stilgestaan. 

  Om je vraag te beantwoorden Esther: niet echt; ik weinig succes gehad tot nu toe. Normaal gesproken zet ik hem bijna elke dag aan van ongeveer 11:00 tot 20:00. Als ik mazzel heb krijg ik één of twee meldingen per dag binnen over werk(maar genoeg dagen zonder melding), maar ik ben eigenlijk altijd net te laat. Ik krijg het idee dat het aantal vertalers sneller groeit dan de hoeveelheid werk, maar zeker weten doe ik dat natuurlijk niet. Hopelijk in de toekomst meer geluk, maar ik betwijfel het eerlijk gezegd. Veel succes nog verder!

 • 0
  Avatar
  ingeboesveldromein

  Hoe stel ik die RSS lezer in, forumgenoten?

  b.v.d. 

 • 0
  Avatar
  Lara Fernandez

  Hi @ingeboesveldromein

  Here you will find more information about installing and setting up an RSS feed reader :)

  Hope this helps,

  Lara

サインインしてコメントを残してください。