3

Hjertelig velkommen, and a very warm welcome to our Norwegian Forum! We’ve created this section as a catch-all area for any conversations and questions relating to translating into and out of Norwegian. Feel free to use this area to chat as a community and share ideas and resources about translation, Norwegian language, or all things Norway-related. Don’t hesitate to start up a discussion and meet fellow members of the community!

9件のコメント

 • 1
  Avatar
  gunnarbu

  Flott at vi har fått vårt eget forum :-) La meg starte med et spørsmål som jeg av og til lurer på. Når vi har oppregninger inni en parentes, slik som f.eks. "Her kan man legge inn type info (avreisedato, ankomstdato, bagasje, preferanser) ..." , skal det da være 'og' i stedet for det siste kommaet, eller ei, eller er det kanskje situasjonsavhengig? Jeg tenker at det ikke skal være 'og' i slike tilfeller. Gunnar

 • 2
  Avatar
  Heidi

  Jeg mener det er situasjonsavhengig. Er det snakk om en artikkel, synes jeg det bør brukes og, fordi det gir bedre flyt i teksten, men om det er snakk om en veileder eller noe slikt, vil jeg helle mot ikke å bruke det. Ellers kan valget (komma eller og) tolkes meningsbærende: Hvis man bytter ut siste komma med et og, vil jeg tenke at listen er komplett, som i at informasjonen er avgrenset til akkurat disse punktene i listen.

  Hilsen Heidi

 • 2
  Avatar
  tafl64

  Hvis det ikke avsluttes med osv (eller etc), synes jeg det bør være "og" i stedet for det siste kommaet. En litt annen sak er at "eller" kanskje er riktigst iblant, men det har vel mer med logikk enn språk å gjøre.

  Jeg tviler på at det finnes noen fasit eller anbefaling fra Språkrådet for dette, så det blir vel mest et spørsmål om tydelighet og vanlig språkbruk.

 • 1
  Avatar
  gunnarbu

  I mitt tenkte tilfelle (Vi har vel ikke lov til å gjengi aktuelle kundetekster her ...) så er listen komplett, m.a.o. det er disse fire valgene man har, men alle fire er ikke obligatoriske ... Gunnar

   

   

 • 1
  Avatar
  gunnarbu

  En annen sak: I forbindelse med oversettelse av tekster for diverse IT-plattformer som innehar elementer av arbeidsflyt så liker jeg å bruke ordet 'tilordne' om f.eks. å tilordne en oppgave til noen eller tilordne en status til en oppgave etc. Dette ordet benyttes også i utstrakt grad av de som leverer slike systemer, f.eks. i brukermanualene. 'Tilordne' er imidlertid ikke 'godkjent' i bokmålsordboka, og jeg mener å huske at en av LS-ene ikke var så happy med det ved en tidligere anledning der jeg benyttet det. Noen synspunkter på dette, evt. forslag til alternative gode norske synonymer? Gunnar

 • 1
  Avatar
  Heidi

  Det står oppført i riksmålsordlisten i hvert fall.

 • 1
  Avatar
  tafl64

  Er en LS en "language specialist"?

  Det virker som en del av dem har temmelig begrenset kjennskap til hvordan det norske språket faktisk brukes.

 • 1
  Avatar
  gunnarbu

  tafl64 - Ja LS er Language Specialist - det er de som gjør stikkprøve-'reviews' av jobbene våre. Mine erfaringer med dem er overveiende positive, og de som har vurdert mine jobber virker veldig kunnskapsrike. (Tror ikke det er så mange i vårt språkpar ...). Jeg regner med at noen av dem også vil delta i dette forumet etter hvert, og forhåpentligvis kan bidra med noen gode tips og råd til våre spørsmål.

  Gunnar

 • 1
  Avatar
  Katrina Paterson
   
  Hello everyone, and thanks for taking part in our new Norwegian forum! We’re really excited to see so many comments already (and we’re responding in English since Norwegian is not one of our superpowers, but we’re working on it!)
   
  We were interested to see that there’s been some discussion of the role of Language Specialists, since we’re actually looking for a new English to Norwegian Language Specialist to add to our team. We’re hoping to find somebody who has three or more years of experience in translating from English to Norwegian and is able to work independently and within deadlines. The role will involve reviewing tests taken by prospective translators and conducting GoChecks, in English to Norwegian, and we’ve included the link here for anyone who’s interested in learning more or applying. If you have any questions, you’re welcome to ask away.
   
  Thanks to all of you for your comments, and feel free to keep them coming!
サインインしてコメントを残してください。